Negeri

Orang Selangor digesa teruskan kesinambungan kerajaan sedia ada

Pengundi di negeri Selangor diingatkan supaya membuat pilihan bijak memilih calon daripada parti yang sehaluan dengan Kerajaan Perpaduan pada Pilihan Raya Negeri (PRN) kali ini.

Pengerusi Barisan Nasional (BN) Selangor Datuk Megat Zulkarnain Omardin berkata BN negeri bersama rakan kerjasama, Pakatan Harapan (PH) menawarkan kesinambungan pembangunan dan masa depan yang lebih baik kepada rakyat Selangor sejajar kedudukannya sebagai gabungan parti pemerintah di peringkat negeri dan Persekutuan.

Justeru tegasnya rakyat Selangor perlu menggunakan peluang tersebut dengan memilih calon yang mampu meneruskan kesinambungan pencapaian kerajaan negeri dan membawa pembangunan di kawasan diwakili serta Selangor secara keseluruhan dan tidak menjadikan PRN pada 12 Ogos ini sebagai eksperimen.

“Pengundi di Selangor tidak boleh menjadikan PRN ini sekadar eksperimen kerana beranggapan keputusannya tidak memberikan impak kepada Kerajaan Persekutuan sedia ada.

“Rakyat dan pengundi tidak boleh membenarkan kerajaan negeri yang akan dibentuk selepas PRN tidak sehaluan dengan kerajaan Persekutuan kerana ia akan membantutkan segala pembangunan penting yang dirancang untuk kemajuan negeri Selangor,” katanya.

Megat Zulkarnain yang juga calon BN bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Gombak Setia berkata beliau yakin pengundi di Selangor bijak menilai situasi politik semasa dan sedar setiap undi yang diberikan mereka amat bernilai dalam menentukan masa depan negeri yang lebih gemilang.

Pembangunan dan kemakmuran dinikmati ketika ini adalah hasil perancangan baik oleh Menteri Besar Datuk Seri Amirudin Shari yang bijak mentadbir meneruskan kecemerlangan yang dilaksanakan BN sebelum ini sebelum PH mengambil alih kerajaan pada 2008.

“Dengan garapan dan gabungan pengalaman yang ada pada BN dan PH, saya yakin tawaran kita kelak pastinya akan lebih baik dan bermanfaat kepada rakyat secara keseluruhan,” katanya.

Dalam pada itu, beliau berkata tawaran atau manifesto lima tahun PH dan BN Selangor yang akan dilancarkan menjanjikan sesuatu yang bermanfaat kepada rakyat dan negeri serta boleh dilaksanakan.

Related Articles

Back to top button