Sukan

Hannah seru lebih banyak vendor sertai Program Inisiatif Sukan Rahmah

Kementerian Belia dan Sukan menyeru lebih banyak vendor mengikut jejak langkah AEON BiG (M) Sdn Bhd (AEON BiG) memperkenalkan Program Inisiatif Sukan Rahmah.

Menterinya, Hannah Yeoh berkata, insiatif terbaharu itu akan mampu mengembangkan insiatif Rahmah diperkenalkan bekas Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup, Allahyarham Datuk Seri Salahuddin Ayub yang selama ini lebih tertumpu kepada menu makanan.

“Saya percaya KPDN sentiasa berhubung dengan beberapa lagi vendor dan Rahmah ini memang dibuka untuk semua yang menyahut seruan kerajaan.

“Seperti apa yang sering Allahyahram Salahuddin katakan, beliau mahu melihat inisiatif ini sebagai satu nilai sistem hidup rakyat Malaysia yang sentiasa mengingati orang tak berkemampuan.

“Dan dalam sukan juga kita menggalakkan semua pihak terutama untuk membantu kanak-kanak. Jangan asyik kita bagikan mainan. Mungkin kita boleh beri perkakasan untuk bersukan,” katanya.

Hannah sebelumnya hadir melancarkan inisiatif terbaharu itu di Pasar Raya AEON BiG Klang, yang dihadiri Pengarah Urusan AEON BiG, Sheikh Farouk Sheikh Mohamed.

Menerusi program itu, AEON BiG menyediakan lebih 100 jenis peralatan dan pakaian sukan dengan pembeli boleh menikmati diskaun antara 10 hingga 30 peratus.

Promosi berkenaan akan berlangsung dari 1 Ogos hingga 14 Oktober 2023 sekali gus bertepatan dengan sambutan Hari Sukan Negara yang akan berlangsung pada 14 Oktober depan.

Sementara itu tambah Hannah, objektif Sukan Rahmah untuk membantu golongan kurang berkemampuan memiliki peralatan sukan sekali gus membantu mereka mengembangkan bakat sukan masing-masing ke peringkat yang lebih tinggi.

Related Articles

Back to top button